OVER TRIFACTORY

Over Bart

Ik ben Bart Veurink, geboren en getogen in Hardenberg. Mijn hele leven al ben ik druk met sporten, hier kon ik mijn energie in kwijt. Via het zwemmen, mijn voorliefde, ben ik in aanraking gekomen met de triathlon. Dit is de combinatiesport waarin de disciplines zwemmen, fietsen en hardlopen achter elkaar uitgevoerd worden. Tijdens het racen van mijn eerste triathlon ben ik verliefd geworden op deze uitdagende sport. Sindsdien ben ik dagelijks in het water, op de fiets of op mijn hardloopschoenen te vinden, zowel binnen als buiten. Graag deel ik mijn passie, kennis en ervaringen in deze sporten met anderen.

Opleidingen

Om sporters onderbouwt te kunnen begeleiden heb ik de opleiding ‘Sport en Beweging’ MBO N4 aan het Deltion College in Zwolle afgerond. Zowel het individueel als groepsgewijs begeleiden van sporters kwamen hier aan bod. Tijdens en na mijn opleiding heb ik deze kennis acht jaar in de praktijk gebracht bij het individueel begeleiden van sporters in sportscholen. Daarnaast ben ik gaan werken bij de plaatselijke atletiekvereniging ‘Spurt88’. Vanuit deze hoedanigheid begeleid ik de jeugd en pupillen in de verschillende disciplines van de atletiek. Ook coach ik de hierbij aangesloten triathlon groep van Hardenberg. Via ‘Sportservice Hardenberg’ heb ik daarnaast gymlessen verzorgt bij verschillende basisscholen. Daarbuiten werk ik bij de fietsspeciaalzaak ‘HAWE Tweewielers’ in Bruchterveld waar ik mij verder verdiep in de sportfietswereld, onder ander in het bikefitting. Verder heb ik in 2021 de opleiding ‘TTN3 Triathlon Trainer N3’ afgerond.

Ervaringen

Aangezien stilstaan niet echt mijn ding is blijf ik mezelf voortdurend verder verdiepen. Zo lees ik veel boeken en wetenschappelijke artikelen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen de sport. Verder volg ik verschillende cursussen en behaal ik certificaten bij het trainingsprogramma ‘TrainingsPeaks’. Hierdoor leer ik steeds beter gegevens van sporters analyseren. Ook test ik regelmatig nieuwe sportproducten en -voeding.

Tijdens mijn opleiding aan het Deltion is de ‘blueprint’ voor TriFactory ontstaan. Ik ontdekte dat persoonlijke begeleiding mij erg interesseerde. Dit kon ik tot uiting brengen in de sportschool waar ik destijds werkte. Helaas sloot deze, en waren er door Corona ook minder mogelijkheden om dit elders op te pakken.

Sport en Bewegen N4

Deltion College Zwolle

TTN3 Triathlon Trainer N3

Nederlands Triathlon Bond

TrainingPeaks Level1

TrainingPeaks
Essentials &advance Essentials

BLUEPRINT TRIFACTORY

Testen van TriFactory

Ondanks dat ik veel werkte binnen de verscheidenheid van de sportwereld mistte ik toch de één op één begeleiding die mij juist zo trekt. Om mij heen zag ik dagelijks mensen die startten of juist verder gingen met fietsen. Daarop ben ik langzaam begonnen met het begeleiden van fietsers. Eerst collega’s die wat fitter wilden worden. Later veranderde dit naar steeds wat meer mensen buiten mijn eigen kring die doelgericht voor wedstrijden of evenementen trainen. Inmiddels train ik veel verschillende sporters, allemaal met hun eigen disciplines, doelen en dus uitdagingen.

Productie: de TriFactory

In 2021 was het tijd om mijn droom te realiseren: mijn eigen bedrijf in de sportbegeleiding. Met de drie sporten uit de triathlon als basis is hieruit ‘TriFactory’ ontstaan. Samen bouwen aan jouw doelen, dat is mijn uitdaging. Inmiddels begint mijn ‘fabriekje’ aardig te lopen en ben ik minder gaan werken in de fietsenwinkel, om jou beter te kunnen begeleiden.

Train je met mij mee?